Tazza kids ja AFST Taivalvaara 4.-5.4.

20.3.2015
SUKSITAITURIT VAUHDISSA TAIVALVAARALLA

Pääsiäisenä järjestettiin kauden viimeinen Tazza DNA kids tourin kilpailu Taivalvaaran rinteillä. Samalla taisteltiin myös  Audi Freestyle Ski Tourin pisteistä. Tazza- kisat on tarkoitettu alle 16-vuotiaille huimapäille, jotka haluavat ottaa mittaa toisistaan freestylehiihdon eri lajeissa. Taivalvaaralla lajeina olivat big air ja kumparelasku. Palkinnot jaettiin näiden kahden kilpailun yhteispisteiden perusteella. Kumparelasku oli samalla osa Audi Freestyle Ski Touria, AFST, ja siinä oli myös oma sarja yleisensarjan laskijoille. Lisäksi kisailtiin AFST parikumpareiden merkeissä.


Kisaviikonloppu käynnistyi lauantai-aamuna Tazza DNA kids  big air hyppykilpailulla. Taivalkosken Kuohu Freestylen, TKF, laskijat nappasivat sarjavoitot minikids (alle 10 v.) ja kids (alle 13 v.) tytöissä, sekä rookie (alle 16 v.) pojissa. Iltapäivällä kisailtiin Suomen parhaassa juniorikumpareikossa. TKF:n laskijat ylsivät kahteen sarjavoittoon ja kahteen kakkostilaan. Taivalkoskelaisista Tazza DNA kisan yhteispisteissä voittoon omissa sarjoissaan ylsivät Laura Luokkanen ja  Annamaija Oinas, hopealle Leena Rokolampi ja Eetu Hietala. Menestystä täydensivät Tuomas Luokkanen kolmannella ja Kaapo Kurkinen neljännellä sijallaan.

AFST kumparekisa laskettiin historiallisissa merkeissä. Koskaan ennen ei ole Suomessa voitu laskettaa eri sarjoja kahdessa eri tasoisessa kumpareikossa. Taivalvaaralla se onnistuu. Alle 16-vuotiaiden sarjat laskettiin 218 m pitkässä ja kohtuullisen loivassa mäessä, kun taas yleinen pro-sarja kisaili 168 m pitkässä ja selvästi jyrkemmässä rinteessä. Parikumpareet laskettiin kaikkien sarjojen osalta loivemmassa kumpareikossa. Jyrkemmän kumpareikon leveys ei riitä siihen että kaksi laskijaa voisi tulla samaan aikaan alas turvallisesti.

Kids tytöissä molempien kumparekisojen voittoon laski Taivalkosken Annamaija Oinas, Leena Rokolammen ollessa molempien kilpailuiden toinen ja Laura Luokkanen kolmas. Rookie tytöissä TKF:n Riikka Voutilainen nappasi voitot kumpanakin päivänä ja seurakaveri Tuomas Luokkanen oli saman ikäisten poikien sarjan toinen kumpareissa ja voittaja parikumpareissa. Myös pro miehissä tuli isännille menestystä. Riku Voutilainen vei voiton kumparekilpailussa ja oli toinen parikumpareissa. Lauantain voitto oli siinä mielessä historiallinen, että aiemmin ei yleisen sarjan ykköstilaa ole Taivalkoskelainen voittanut freestylehiihdon kansallisella pääkiertueella.     

Freestylekausi huipentuu 10.-12.4. Rukalla käytäviin SM-kilpailuihin. Mukana on iso joukko Koillismaalaisia laskijoita ja ennakkoon on odotettavissa hyvääkin menestystä, niin Ruka Slalomin, kuin Taivalkosken Kuohunkin laskijoille.